Guus Meeuwis - Groots met een zachte G




De grote hits van Guus Meeuwis samen met een geweldige show en decor zorgt er al jaren voor dat het Philips stadion meerdere keren uitverkoopt tijden de Groots met de zacht G concerten. Dit jaar is het ontwerp gebaseerd op een grote circus tent maar dan een extreem gepimpte versie natuurlijk! 
Net als andere jaren bracht het ontwerp uitdagingen met zich mee. De grote overspanningen en uitkragingen waarin veel riggingcapaciteit moest komen, gaf de R&D afdeling het gebruikelijke gepuzzel. Daarnaast zijn de maximale gronddrukken beperkt in de tribune. Om voldoende vloeroppervlak te genereren voor de bezoekers wordt er niet aan ontkomen om toch in de tribunes te bouwen. De ervaring die we hebben met alle andere edities maakte het mogelijk om snel te kunnen schakelen en met oplossingen te komen om de gronddrukken optimaal te verdelen en onder alle maximale waardes te blijven. 
 
Als band dak is er gekozen voor constructie die eerder gebuikt is voor een Johnny Hallyday tour in Frankrijk. Dit is een transparante kap die gebaseerd op het zwart stalen Tower systeem en zodoende relatief makkelijk in de set te integreren. 
 
De bouw en breek voor de gehele productie nam ongeveer 4 weken in beslag. Voor Stageco waren het 9 bouwdagen met enkele nachtshifts en 6 demontagedagen om circa 300 ton aan materiaal in elkaar te krijgen!